Poker

 

Spelbolag Bonus Recension Spela

3000 SEK

Comeon

12000 SEK

Ladbrokes

1000 euro

Betsafe

2500 euro

Redbet

  

Poker och fämst texas holdem var otroligt populärt och stort i mitten av 2000-talet. Vi har alla nästan provat det och det är oerhört kul att spela texas holdem på nätet. Timmarna bara sveper förbi och innan man vet ordet av det har man spelat hundratals händer.

Dem flesta vet såklart hur det går till men för er som är nybörjare och vill lära er mer så får varje spelare två stängda kort från en kortlek. Man kan spela två stycken mot varandra eller så sitter man på ett bord med maximalt åtta spelare.  Innan dealern lägger ut dem tre första öppna korten på bordet som alla får kombinera med sina egna kort gör man den första satsningen. När dem tre första korten är utlagda (flop) startar en ny satsningsrunda. Sedan kommer kort nummer fyra på bordet (turn) och en ny satsning. Sista kortet på bordet är river och spelarna gör upp om potten med en ny satsning. Men oftast avslutas många omgångar redan efter floppen eller turnen då en spelare kanske satsar mycket för att få dem andra att lägga sig. Det är här strategin kommer in om man bluffar eller kanske spelare ett spel för att få andra att satsa så mycket som möjigt om man tror man sitter på den bästa handen (nuts).

Många unga svenskars stora dröm är att kunna försörja sig på sin nätpoker men det är ganska få som klarar av det.  Dock finns där en svensk som är längre kommen än alla andra och som konkurrerar med de aldra bästa nätspelarna i världen, det är Viktor Blom, fast han är mer känd som isuldur1. Han började som artonåring och satte in ett par tusen dollar, resten är historia. Idag är han god för åtaliga miljoner och han har bytt sitt pokersäte från Sverige till London där han numera är bosatt. Ett exempel på hur mycket han kan spela in per månad kan vi bara titta på juli 2015 då han hade tjänat drygt 300.000 dollar. Det är inte illa för en så pass ung spelare. Det är inte lika mycket som Zlatan tjänar per månad men inte allt för långt därifrån.

Bluffa eller spela tight?

Det finns såklart många olika spelstiler inom pokern men man brukar utgå ifrån att antingen så spelar man tight och endast starka kort pre flop eller så är man aningen mer aggressiv och spelar de flesta händer och försöker sig på att bluffa sina motspelare. Ska man tjäna mycket pengar på poker måste man kunna behärska båda teknikerna.  Världens mest framgångsrika spelare och däribland Viktor Blom har en väldigt aggressiv spelstil, andra världskända namn som är kända för sina spektakulära bluffar är Phil Ivey, Daniel Negreanu och danska Gus Hansen, och flera därtill såklart.

Är ni nya pokerspelare bör ni testa gratisborden innan ni ger er in i hetluften. I princip dem flesta spelsajter erbjuder det. Det ger er bra träning och ni blir lite varma i kläderna. Poker är väl som mycket annat, desto mer man spelar desto bättre blir man och mer lär man sig.

 

UA-72057331-1 Vi listar nätets bästa spelsidor, bonusar och freespins. Hitta er nya spelsajt idag!