Ansvarsfullt Spelande

Några tips för att spela ansvarsfullt

Det finns numera fler tillfällen att spela om pengar än vad man rimligtvis kan hålla reda på och många drömmer om att vinna den där stora vinsten som förändrar livet. Det är fullt förståeligt. Att spela, oavsett om man satsar pengar på en fotbollsmatch eller sitter och trivs vid ett virtuellt pokerbord, kan vara spännande och ett fint sätt att förgylla vardagen. Men det finns också en baksida där många tappar kontrollen och i princip utan att de märker det själva ständigt börjar jaga adrenalinkickarna som spänningen för med sig. Innan man sätter sig för att spela är det därför en god idé att sätta gränser för sitt eget spelande.

  • Fasta tider - man kan begränsa spelande till fasta tider och hålla sig till dem.
  • Läs på - Kunnande är a och o. Få är de människor som vinner de stora vinsterna som ögonblickligen förändrar livet. Skaffa istället en långsiktig strategi som kan ge små upprepade vinster, många bäckar små som det heter. Grundläggande kunskaper om odds och sannolikhetslära är ett stort plus, inte minst konkreta kunskaper om de spel eller sporter man tycker om att satsa på.
  • Tro inte att man kan spela sig ur förluster - Om man någon gång finner sig på minus är det lätt att drabbas av impulsen att spela sig ur förlusten, att satsa ännu mer i tron att nästa spel är ett vinnande spel. Det fungerar i realiteten mycket sällan. Lämna istället spelet och låt känslorna lägga sig. Återvänd en annan dag.

Om man trots allt känner att man har förlorat eller håller på att förlora kontrollen, tveka inte - använd stödtjänsterna för spelberoende alla bra casinon har.

Besök gärna stödlinjen om ni känner att ni inte kan hantera ert spelande.